Песен от репертоара на талантливата тракийска певица Дарина Славчева Славова 

...
Песен от репертоара на талантливата тракийска певица Дарина Славчева Славова 
Коментари Харесай

Песен на Дарина Славчева влезе в учебниците по музика

Песен от репертоара на надарената тракийска певица Дарина Славчева Славова  влезе в учебниците по музика.  „ Мама Тодорчо думаше “ е определена от комисия и експерти, които приготвят образователни пособия за горния курс. 

Песента  ще бъде включена в учебник по музика за 7. клас на издателство „ Анубис ” както на книжен, по този начин и в електронен вид.  

„ Аз не знаех, че въобще тази ария е била определена да се състезава с други песни на други реализатори, до момента в който от издателството не се свързаха с мен ”, съобщи във връзка на приятната изненада Дарина Славчева. 

Това е първата ария, която записва в студио в Пловдив и показва за пръв път в ефира на Радио Пловдив преди петнадесет години. 

От няколко години нейното осъществяване в ефира на Фолклор тв  се радва на огромен зрителски интерес. Самата ария Дарина научава от към този момент починалата национална певица Иванка Панайотова, която подари към 60 песни от родното си село Каравелово, Ямболско. 

„ Радвам се, че и посредством учебника песента „ Мама Тодорчо думаше “ ще продължи да живее, и се надявам, че доста деца ще я запеят ”, споделя  солистката на отбор „ Тракия “. 

Това е втората ария от нейния репертоар, която влиза в учебник по музика. Преди няколко години „ Стоян на Ганка продума ” по аранжимент на Милчо Василев бе включена в учебника по музика за пети клас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР